Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Opuzenu održana manifestacija Mandarina Fest

U organizaciji Turističke zajednice Grada Opuzena održan je 1. Mandarina fest u Opuzenu. Sam program podijeljen je u dva dijela – Mandarina & Wine Market i Mandarinska večer.

U prvom dijelu programa posjetitelji su imali priliku, pogledati izložbu Udruge likovnih stvaratelja Opuzen, degustirati vrhunska vina vinarije Prović, Opus vina, Deak vina i vinarije Terra Madre, neretvanske specijalitete Udruge družba građana “Pivčeva kala” te uživati u bogatom glazbenom repertoaru kojeg su izveli: Glazbeni sastav “Kala”, Kulturno-umjetničko društvo “Sveti Stipan” Opuzen, Klapa na kantunu, Klapa Arija i Matko i Brane.
Proizvođači mandarina prezentirali su svoje mandarine stručnom žiriju te su se natjecali za prestižnu nagradu “MANDARINA”.
Nagrada “ZLATNA MANDARINA” dodijeljena je OPG Irina Mataga, a uručio ju je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić. Nagrada “SREBRNA MANDARINA” dodijeljena je OPG Alen Juračić, a uručio ju je gradonačelnik Grada Opuzena Ivan Mataga. Nagrada “BRONČANA MANDARINA” dodijeljena je OPG Slavko Musulin, a uručila ju je direktorica Turističke zajednice Grada Opuzena Magdalena Krvavac.

Uz župana Dobroslavića, manifestaciji je nazočila i pročelnica Žaklina Marević.