Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Župan Dobroslavić, uz hrvatsku delegaciju, odao počast žrtvama logora Morinj

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen ploče obilježena je 33. godišnjica uspostave logora Morinj u Boki Kotorskoj.

Počast svim zatočenicima iz Dubrovačko-neretvanske županije, koji su tijekom Domovinskog rata u tom logoru bili mučeni i zlostavljani, ali i svim Hrvatima iz Boke koji su tamo bili zatočeni zbog neslaganja s velikosrpskom ideologijom, odale su hrvatska i crnogorska delegacija.

U hrvatskoj delegaciji, predvođenoj državnim tajnikom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Franom Matušićem, počast su odali i župan Nikola Dobroslavić i županijski vijećnik Teo Andrić.

Delegaciju su činili i državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Zlatan Bašić, veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Općinskog vijeća Općine Konavle Ivo Simović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović i predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković. Svijeću su u spomen na žrtve iz logora Morinj položili i predstavnici Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora Dubrovačko-neretvanske županije Zlatko Bagoje i Miro Vuletić.

Počast je prema svim žrtvama odala i delegacija Crne Gore na čelu s potpredsjednikom Vlade za međunarodne odnose i ministrom vanjskih poslova Ervinom lbrahimovićem.