Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Metković stiglo 15 novoizgrađenih neretvanskih lađa

Ususret 27. izdanju Maratona lađa, a u organizaciji Udruge lađara Neretve, u Metkoviću je upriličen prigodni program povodom dočeka 15 novoizgrađenih neretvanskih lađa.

Programu su nazočili i župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo i pročelnica Žaklina Marević.

Nove neretvanske lađe izgrađene su u obiteljskom brodogradilištu Stipaničev u Tribunju, bit će korištene samo na maratonima, a prve će ih isprobati lađarice na njihovom 11. Maratonu koji se vesla 8. kolovoza.

Okupljenima na dočeku su se obratili predsjednik Udruge lađara Neretve Luka Oršulić, brodograditelj Igor Stipaničev te župan Nikola Dobroslavić, ujedno i predsjednik Organizacijskoga odbora Maratona lađa.

U sklopu programa, održan je i svečani čin postavljanja pločica s imenom sponzora po jedne lađe – Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Metkovića, Grada Opuzena, Grada Ploča i Općine Slivno. 

Prije ovog programa održan je i sastanak Organizacijskog odbora 27. Maratona lađa kojim je predsjedao župan Nikola Dobroslavić.

Uz župana Nikolu Dobroslavića, sastanku su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga, zamjenik gradonačelnika Ploča Ivan Marević i vodstvo Udruge lađara Neretve na čelu s predsjednikom Lukom Oršulićem.

Ovogodišnji Maraton lađa održat će se 10. kolovoza, a svoje sudjelovanje prijavila je 31 ekipa.