Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Potpisan ugovor s izvođačem radova na uređenju prostora za novi CT uređaj u Domu zdravlja Metković

Dubrovačko-neretvanska županija potpisala je Ugovor o izvođenju radova na unutarnjem uređenju prostora radiologije Doma zdravlja Metković.  Ovim projektom prilagodit će se prostor kako bi se ugradio CT uređaj.

Podsjetimo, Dubrovačko-neretvanska županija je s Ministarstvom zdravstva provela zajednički postupak javne nabave dva CT uređaja namijenjenih Domu zdravlja Korčula i Domu zdravlja Metković. Ukupna vrijednost ova dva iznimno važna uređaja je 1.187.500 eura za koje je Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila 265.446 eura, a Ministarstvo zdravstva razliku sredstava u iznosu od 922.054 eura.

Uređaj na Korčuli već je pušten u rad, dok će uređaj u Metkoviću krenuti s radom odmah po završetku potrebne adaptacije prostora kako bi se ispunili najviši medicinski i sigurnosni standardi.

Ugovoreni su radovi u iznosu 157.815,23 eura s PDV-om, s rokom izvođenja 60 dana, a ugovoren je i stručni nadzor nad izvođenjem radova.

Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je sufinanciranje navedenog projekta kroz Program podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu 75.000,00 eura, dok će preostali iznos osigurati iz vlastitih sredstava i sredstava za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove.