Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održan osmi konzorcijski sastanak projekta dRural

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na osmom konzorcijskom sastanku dRural projekta zajedno s partnerima iz tri europske ruralne regije – Extremadura Španjolska, Jämtland Härjedalen Švedska i regija Gelderland Nizozemska. Sastanak se održao u Nizozemskom gradu Enschendeu,. Osim što su regije pojedinačno predstavile aktivnosti i zadatke odrađene do sada, na sastanku se također raspravljalo i o nastavku održivosti platforme po završetku projektnih aktivnosti.

Hrvatski partneri na projektu razvili su četiri složene usluge koje su dostupne putem platforme drural.hr:

Uslugu “Sustav detektiranja gužvi” koju je razvila Dubrovačko-neretvanska županija, “Holistički sustav rezerviranja zdravstvenih usluga” koju je razvio Dom zdravlja Metković,  “Prijevoz dobara” koju je razvila Tera Tehnopolis d.o.o te uslugu “Organizacija transporta ljudi” koju je razvio Grad Metković.

Članovi projektnog tima iz Hrvatske pozivaju sve zainteresirane da se registriraju na platformu drural.hr te da testiraju i koriste usluge koje platforma nudi.

Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Metković, Dom zdravlja Metković, Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku ( TERA tehnopolis d.o.o. ) te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura. Vrijeme trajanja projekta je 42 mjeseca i namijenjen je pametnim ruralnim zajednicama, revolucionarnom projektu koji promiče holistički razvoj ruralne zajednice, održivost digitalne inovacije i socijalnu koheziju.