Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Uspješni plivači PK Jug na prijemu u palači Ranjina

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jelena Dadić Račić primili su u palači Ranjina plivače i predstavnike Plivačkog kluba Jug, aktualne ekipne prvake Hrvatske.

Župan Dobroslavić čestitao je mladim plivačima koji su ostvarili povijesni uspjeh za svoj klub na Prvenstvu Hrvatske održanom prošlog vikenda u Zagrebu.

‘Želim vam zahvaliti i čestitati na uspjesima koje nižete iz godine u godinu. Činite sve nas u Županiji iznimno ponosnim. Posebno je zadovoljstvo vidjeti da ste uspješni, osim na ovom sportskom, i na onim obrazovnim poljima i da uspijevate uskladiti sve svoje obveze. Vjerujem da će ovakvih prijema i još većih uspjeha biti i u budućnosti’, poručio je župan Dobroslavić te istaknuo i uspjeh Juraja Barčota koji je na plivačkom mitingu Zlatni Orlando oborio hrvatski rekord u kategoriji 400 metara mješovito.

Podsjetimo, plivači PK Jug Mario Šurković, Vlaho Nenadić, Juraj Barčot, Bruno Tošović, Đivo Baletin i Andrej Stojanovski prvi put u povijesti svog kluba osvojili su naslov ekipnih prvaka Hrvatske pod trenerskom palicom Frane Ćirka.

Uz plivače i trenera, današnjem prijemu nazočio je i predsjednik kluba Miroslav Kraljević.