Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Župan Dobroslavić pozdravio polaznike Ratne škole ‘Ban Josip Jelačić’

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić pozdravili su danas polaznike 26. naraštaja Ratne škole ‘Ban Josip Jelačić’.

Naime, Ratna škola „Ban Josip Jelačić” najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike Oružanih snaga, kao i druge državne službenike da budu školovani i prepoznati kao budući ključni provoditelji Strategije nacionalne sigurnosti.

U tijeku je školovanje 26. naraštaja Ratne škole, koji pohađa 13 polaznika od kojih je osam polaznika iz Republike Hrvatske (pet visokih časnika iz Hrvatske vojske, po jedan polaznik iz Hrvatskog sabora, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ravnateljstva policije MUP-a RH), te pet pripadnika Oružanih snaga iz inozemstva (po jedan polaznik iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Njemačke, Sjeverne Makedonije i Slovenije).

Župan Dobroslavić predstavio je polaznicima najvažnije realizirane, kao i planirane infrastrukturne projekte na području Dubrovačko-neretvanske županije, osvrnuo se na gospodarstvo, demografiju, kao i sigurnosne izazove s kojima se naše područje suočava.

Predstavnici Ratne škole uručili su županu i prigodnu zahvalnicu.

Inače, 26. naraštaj polaznika Ratne škole ‘Ban Josip Jelačić’ jučer je boravio na Mljetu, a svoj posjet Dubrovniku, nakon prijema u Gradskoj vijećnici, nastavljaju obilaskom Muzeja Domovinskog rata na Srđu.