Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ministar Erlić uručio županu Dobroslaviću ugovor o sufinanciranju provedbe projekta ‘Zajedno možemo sve!’

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je u tvrđavi Kaštio u Stonu županu Nikoli Dobroslaviću Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta ‘Zajedno možemo sve!-7’.

Riječ je o ugovoru vrijednom više od 198 tisuća eura bespovratnih sredstava osiguranih kroz Program sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u financijskom razdoblju 2021.-2027..

‘Projekt Zajedno možemo sve provodimo već godinama i on se odnosi na financiranje pomoćnika u nastavi. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti veće od 850 tisuća eura kojim Županija osigurava 121 pomoćnika u nastavi u školama kojima je osnivač. Zahvalni smo našem ministru i Ministarstvu na odličnoj suradnji u ovom, ali i brojnim drugim projektima’, rekao je župan Dobroslavić.

Ministar Šime Erlić pohvalio je rad Dubrovačko-neretvanske županije i istaknuo kako se upravo na našem području pokazuje važnost europskih sredstava.

‘Ovdje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji uistinu vidimo cijeli jedan niz važnih projekata. Od Pelješkog mosta kao jedne perjanice prošlog financijskog razdoblja, preko brojnih ulaganja u lučku i cestovnu infrastrukturu, u zdravstvo, kulturu, u zaštićene dijelove prirode. Ja čestitam Županiji i vjerujem u nastavak dobrog rada’, istaknuo je ministar Šime Erlić.

Današnjem uručenju ugovora nazočili su i načelnik Općine Ston Vedran Antunica, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.