Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

CYROS – Kick off sastanak Trst

U sklopu provedbe Programa INTERREG VI-A Italija – Hrvatska 2021. – 2027 – projekt CYROS, u Trstu je 04. lipnja 2024. održan Kick-off sastanak projektnih partnera. U ime domaćina uvodno se obratila pročelnica za infrastrukturu i razvoj Cristina Amirante dok je Dubrovačko – neretvansku županiju predstavio pročelnik Ivo Klaić u ime Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more.

Projektnim partnerima predstavljene su projektne aktivnosti te daljnji koraci u provedbi projekta. Projekt CYROS za cilj ima razvoj zajedničkih prekograničnih biciklističkih ruta i njihovo povezivanje s intermodalnim prijevozom te rješavanje zajedničkih izazova vezanih uz pomorsku mobilnost putem strategijskog povezivanja i usmjeravanje na prekogranične biciklističke rute. Projekt se fokusira na “zelenu tranziciju” i cilja poboljšati održivost i multimodalnost na lokalnoj, regionalnoj i prekograničnoj razini.

Na sastanku je g. Hrvoje Grancarić iz Zajedničkog tajništva programa Italija-Hrvatska predstavio programski okvir prekogranične suradnje INTERREG VI-A Italija – Hrvatska 2021. – 2027.

Sljedeći sastanak je planiran na jesen u Puli gdje će domaćin biti Istarska županija.