Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Privode se kraju radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava Borovci-Nova Sela vrijednog gotovo tri milijuna eura

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo, zajedno s načelnikom Općine Kula Norinska Nikolom Krstičevićem i direktorom NPKLM Vodovoda Jakovom Belićem, obišli su radove na izgradnji vodoopskrbnog sustava Borovci-Nova Sela.

Riječ je o investiciji vrijednog gotovo tri milijuna eura koja obuhvaća izgradnju ukupno 16 kilometara cjevovoda u devet naselja na području Općine Kula Norinska. Inače, projekt je sufinanciran i sredstvima Hrvatskih voda, Općine te Dubrovačko-neretvanske županije putem Javnog poziva za prijavu projekata za financiranje izgradnje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i programa ujednačavanja standarda vodoopskrbe.

‘Radovi se bliže svome kraju. Očekujemo njihov završetak i ishođenje uporabne dozvole krajem ožujka ili početkom travnja’, istaknuo je direktor NPKLM Vodovoda, inače nositelja zahvata, Jakov Belić.

Načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević kazao je kako je riječ o povijesnoj investiciji za Općinu KUla Norinska te zahvalio na potpori Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao i Vladi Republike Hrvatske.

Župan Nikola Dobroslavić pohvalio je ovaj vrijedan projekt ističući kako se dosta ulaže u Općinu Kula Norinska.

‘Radimo na ravnomjernom ulaganju u sve naše jedinice lokalne samouprave. Evo, ovdje u Kuli Norinskoj, uz ovaj sustav vodoopskrbe, radimo na projektu interpretacijskog centra Nova Sela, nedavno smo završili i Centar za obuku operativnih snaga civilne zaštite, a iz godine u godinu podupiremo i druge, manje investicije’, poručio je župan.