Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Bukureštu održan regionalni sastanak voditelja EUROPE DIRECT centara

Europska komisija organizirala je u Bukureštu 30. i 31. siječnja regionalni sastanak EUROPE DIRECT centara iz Bugarske, Hrvatske, Cipra, Grčke, Malte, Italije, Rumunjske i Slovenije.U ime EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovala je voditeljica centra Antonija Odak iz Regionalne agencije DUNEA.

Cilj regionalnog sastanka bio je educirati voditelje EUROPE DIRECT centara za nadolazeće Europske izbore odnosno, dati upute o načinu komunikacije prema građanima u svojim lokalnim sredinama, a kako bi ih potaknuli da izađu na izbore te samim tim sudjeluju u kreiranju vlastite budućnosti. Među ostalim, tijekom sastanka održana je panel rasprava na temu EU izbora, kao i prezentacije o dezinformacijama, vidljivosti i komuniciranju, predstavljena je platforma zajednoza.eu te je održan niz tematski zanimljivih radionica.

Podsjetimo, informacijski centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije projekt je čiji je nositelj Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA, a ujedno je dio europske mreže informacijskih centara te predstavlja produženu ruku Europske komisije i promiče njene prioritete.

Centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije smješten je u gradu Opuzenu, a s radom je započeo 1. svibnja 2021. godine. Partneri u provedbi aktivnosti centra su Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu i Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN). U Hrvatskoj trenutačno djeluje 11 centara EUROPE DIRECT, i to u Zadru, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Koprivnici, Šibeniku, Rijeci, Opuzenu, Splitu, Korčuli i Čakovcu.