Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Osigurana sredstva za projekt rekonstrukcije Specijalne bolnice Kalos

Vlada Republike Hrvatske osigurala je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti rekordni iznos od 61,7 milijuna eura putem kojih će se ukupno financirati šest projekata te još dodatnih 60 milijuna eura u Državnom proračunu kako bi se financirali svi projekti koji su zadovoljili kriterije u natječaju Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti, u grupi zdravstveni turizam.

Među projektima za koje su osigurana sredstva u državnom proračunu je i Rekonstrukcija, prenamjena i uređenje kompleksa Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos u funkciji lječilišnog i wellness turizma.

Za ovaj projekt odobreno je 9,1 milijuna eura.

Podsjetimo, projekt “Rekonstrukcija, prenamjena i uređenje kompleksa Specijalne bolnice Kalos u funkciji lječilišnog i wellness turizma” je usmjeren na povećanje kvalitete postojeće usluge koju pruža SB Kalos. Provedbom projekta podići će se standard smještaja i usluga što će izravno utjecati na goste hotela kao i nova zapošljavanja te lokalnu zajednicu. Značajno će se unaprijediti stupanj digitalizacije hotela kroz implementaciju novih tehnoloških rješenja te će se također postići viši stupanj energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Rekonstrukcijom postojećeg krila objekta doći će do podizanja kvalitete smještajnih kapaciteta te će korisnicima biti na raspolaganju lječilišni hotel kategorizacije 4 zvjezdice s 48 novih smještajnih jedinica.