Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Prijem za uspješne plivače Plivačkog kluba Jug

Župan Nikola Dobroslavić s pročelnicama Jelenom Dadić Račić i Žaklinom Marević primio je plivače PK Jug Vlaha Nenadića, Juraja Barčota i Laru Šurković te njihovog trenera Franu Ćirka.

Povod prijemu bilo je nedavno održano Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine seniora, juniora i mlađih juniora na kojem je nastupilo oko 420 sudionika iz 40-ak klubova.

Plivači PK Jug ostvarili su iznimne rezultate osvojivši ukupno 25 medalja od kojih devet zlatnih, sedam srebrenih i devet brončanih.

Najuspješniji predstavnik bio je junior Juraj Barčot koji je osvojio čak 12 medalja od kojih devet zlatnih, dvije srebrene i jednu brončanu. Osvajao je medalje u uzrastima juniora, mlađih seniora i seniora i to u svim disciplinama u kojima je nastupio: 200 leđno, 200 prsno, 200 mješovito i 400 mješovito. Fantastičan uspjeh ostvario je u disciplini 400 mješovito u kojoj je postao seniorski prvak Hrvatske te postavio novi apsolutni, mlađe seniorski i juniorski rekord Hrvatske.

U disciplini 200 mješovito također je postao seniorski prvak postavivši novi juniorski rekord s rezultatom 1:59.49.

Sjajna je bila mlađa juniorka Lara Šurković koja je osvojila također 12 medalja od kojih per srebrenih i sedam brončanih.

Vlaho Nenadić plasirao se sa štafetom Hrvatske na šesto mjesto u disciplini 4×100 slobodno u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva. Ostali su ukupno šesti u svijetu što je jako veliki uspjeh. Također je Vlaho otplivao novi osobni rekord.

Župan je čestitao uspješnim mladim plivačima i zaželio im nove uspjehe.